MENNYI FÜGGÖNY ANYAGOT VEGYEK??

MENNYI FÜGGÖNY ANYAGOT VEGYEK?

MENNYI FÜGGÖNY ANYAGOT VEGYEK??

Ez a kérdés hangzik el leggyakrabban vevőinktől.

Egy szép függöny amellett hogy eltakarja a belső teret a kíváncsi tekintetek elől, nagyon fontos lakberendezési elem is. Akkor tölti be a funkcióját, ha megfelelően szép az esése. A szép ráncokat pedig a megfelelő mennyiségű anyag, a megfelelő ráncoló, és a szép varrás adja meg.

Nagyon fontos az anyagmennyiség meghatározásánál az, hogy ne az ablak szélességéből induljunk ki a számolásnál, hanem a függönyözni kívánt karnis méretéből. A karnis ideális esetben 10-20, de akár 30 centiméterrel is túlnyúlhat az ablakon, így a karnis méretéhez kell igazodni mérés és számolás esetén!

A vásárolt függöny mennyiségét több tényező határozza meg, de általánosan ezeket az elveket követjük:

  • Fényáteresztő függönyből legtöbbször a karnis méretének a kétszeresét (2*) javasoljuk. Tehát egy 2 méteres karnisra 4 méter függöny szükséges.
  • Nagyon vékony, minta nélküli tüll és organza anyagoknál a 2,5-3-szoros behúzás adja a legszebb összképet. Ez 2 méteres karnis esetén 5-6 méter anyagot jelent.
  • Sok vásárlónk azonban nem kedveli azt, ha túlságosan ráncos a függöny, vagy léteznek vastagabb szövésű függöny anyagok is, aminél azt szeretnénk, ha mégis jól jönne a fény és a kilátást sem zárnánk ki, ebben az esetben a másfélszeres (1,5*) ráncolásnál maradunk. Ebben az esetben a 2 méteres karnisra 3 méter függöny kerül.
  • Vitrázs függöny vásárlásakor az ablakkeret szélességének a kétszeres mennyisége szintén az általánosan javasolt mennyiség.

Mennyi függönyt vegyek??? 
Szerintünk a több-szebb elvét érdemes követni. Ha van lehetőségünk ,akkor minimum a kétszeres mennyiséget vegyük meg!!